Menu

Žena na voditeljskoj poziciji: „Biti žena danas je težak, ali lijep zadatak“

0 Comment


Kako voditi nekoliko restorana u isto vrijeme, a pritom da sve funkcionira – da gosti budu zadovolji, a tim na liniji uvijek spreman i nasmijan? Nimalo lak zadatak, no naše voditeljice na lokacijama spremno su prihvatile sve izazove.

Ivana Plenčić dio je tima u Splitu, te je voditeljica food koncepata Foodie Daily Restaurant, MEX, WokMe, Pasta Fasta, Aladin Kebab… Prava moderna žena koja u isto vrijeme ima karijeru i vodi obiteljski život. Odvojila je malo vremena na Međunarodni dan žena kako bi nas uputila u svoju svakodnevnicu.

„Poštujmo se i volimo jer mnoge su se borile za nas i naša prava. Jedna stara kaže da iza svakog snažnog muškarca stoji jedna još snažnije žena i pitanje je koliko nas je hrabrih? Mnogo, i ja sam jedna od njih!“.

 

Najveći izazov mi je bio uklopiti se među staru i dobro uhodanu ekipu te provesti svoje nove ideje i način rada dok su oni bili ušuškani na svoj stari način“, priča Ivana te naglašava da je najvažnije obostrano prihvaćanje i otvaranje novim idejama. „Nema razlike između muških i ženskih poslova – osim kad treba nešto teže skinuti sa police“, šali se Ivana i dodaje: „Razlike postoje… žene istovremeno rade tri stvari odjednom, bolje komuniciraju i imamo bolju intuiciju i razvijenu emocionalnu inteligenciju. Muški kolege su odlični i nemaju problema sa autoritetom. Čak mislim da im je lakša komunikacija sa mnom, nego muškim voditeljima. Lakše se izražavaju“, priča Ivana.

Svijet u kojem živimo je svijet muškaraca i netko je jednom rekao da „muškarac treba da bude muško, a žena udata“. Po meni, žena treba biti sretna i onda više nikome nije ništa dužna. Imamo svoj dan koji je vrlo važan zbog naših prethodnica, te imamo mnogo razloga za slavlje – kao i mnoge slobode. Imamo pravo glasa, dok mnoge žene to nemaju. Imamo pravo na školovanje, dok mnoge nemaju. Pravo slobode odijevanja, mnoge se još moraju pokrivati. Pravo biranja partnera, jer i to mnoge još nemaju. Biti žena danas je težak, ali lijep zadatak“, naglašava Ivana.

Voljeti svoj posao

 

„Volim svoj posao jer mi daje mogućnost napredovanja i educiranja. Daje mi mogućnost da sama slažem svoj dan i ono najvažnije i po meni najbitnije – daje mi sigurnost“, zaključuje Ivana iz Splita. No, ona nije jedina. Julijana je naša voditeljica lokacije u City Center One East. Mlada, no ambiciozna i sposobna. Vodi tim ljudi koji svakodnevno priprema hranu za sve gladne goste.

Želite li i vi biti dio našeg rastućeg tima? Prijavi se na posao i pošalji nam svoju molbu na mail ljudski.potencijali@victus-group.com.

Julijana sa svojim timom u CCO East

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *